Karnabahar Köftesi ve Siyah Pirinç Pilavı
Malzemeler:
- 1/2 orta boy karnabahar
- 1 küçük havuç
- 1 yumurta
- 1 avuç maydanoz/dereotu
- 1/2 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu/kurutulmuş ekmek kırıntısı
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber, toz biber
Pilav için:
- 1 çay bardağı siyah pirinç
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 çay bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Karnabahar ve havucu buharda haşlayın. Biraz soğuduktan sonra mutfak robotunda çekin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip tekrar robottan çekin. Elinize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirin.
Pilav için: Siyah pirinci yıkayıp ılık suda 15 dk bekletin ve süzün. Tereyağını tencerede eritin, pirinci ekleyip 5 dk kavurun. Üzerine 2 çay bardağı suyu ve tuzu ekleyip pişirmeye bırakın. Servis ederken üzerine limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
Hemen Online Diyete Başla!
Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.