B17 vitamini daha çok laetril ya da amigdalin gibi isimlerle bilinen bir vitamin türüdür. Çeşitli meyvelerin ve meyve çekirdeklerinin içeriğinde yer alan bu vitamin, sağlık konusunda hayati faydalar sağlayabilmektedir. Özellikle de kanser tedavisine yönelik yapılan çalışmalarda karşılaştığımız B17 vitamini, kanserle mücadelede önemli bir yere sahip olmasıyla bilinmektedir.

B17 Vitamini (Laetril) Nedir?

B17 vitamini, diğer bir değişle laetril, B grubu vitaminlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Genellikle vücuda sağlıklı beslenme yolu ile kazandırılan B17 vitamini, pek çok sağlık sorunu karşısında faydalı olabilen bir vitamindir.

Hemen Online Diyete Başla!

Uzman Diyetisyen Hilal Konak eşliğinde size özel ücretsiz ön görüşme fırsatından faydalanarak randevunuzu almak için hemen tıklayın!

B17 vitamini, kanserle mücadele konusunda ilk olarak 1970 yılında ilaç olarak kullanılmıştır.  Fakat belli bir zaman sonrasında ABD’de siyanür etkisi gösterdiği ifade edilerek kullanımı yasaklanmış bir vitamindir. Bu alanda laetril hap ya da enjeksiyon yolu ile alınabilirken, bu bileşenin içeriğinde bulunan siyanürün vücuda dahil olduğunda hidrojen siyanür haline gelerek kanseri engelleyen bir etki oluşturduğu ifade edilmiştir. Buna rağmen kanser tedavisi ve sağlık alanda yapılan araştırmalar yetersiz gelmiş ve bilimsel bir kanıt bulunamamıştır.

Bağışıklık Sistemine Etkisi Nedir?

Vitaminler arasında önemli bir yere sahip olan B17 vitamini bağışıklık sistemi üzerinden de etki göstermektedir. Kan T lenfositlerini ciddi oranda artırarak bağışıklık sistemini desteklediği bilinen laetril, bunun dışında anti-tümor, analjezik etkisi ve sindirim sistemi üzerinde de etkisini gösterebilmektedir. Örneğin; çeşitli etkileşimler sonucu vücutta ağrı kesici bir etki göstermesi ya da yapılan birçok araştırmaya göre anti-tümör görevi üstlenmesi B17 vitamini faydaları arasında yer almaktadır.

Hangi Gıdalarda Bulunur?

B17 vitamini, günümüzde insan vücuduna ancak sağlıklı beslenme yolu ile kazandırılabilmektedir. Pek çok diyetisyen B17 vitamininin meyve, çiğ fındık, fasulye ve diğer bitkisel besinlerin içeriğinde bulunduğunu ifade etmektedir.

B17 vitamini vücutta yeteri kadar bulunmadığında çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabilirken, diş iltihabı, bağışıklık sisteminin zayıflaması, yüksek tansiyon, ağrı, kanser oluşumu, anemi, yorgunluk ve halsizlik gibi durumlar bu sorunlara birer örnek olarak gösterilebilmektedir. Bu gibi sorunlarla karşılaşmak istemeyen birçok insan uzman bir diyetisyenden destek alarak sağlıklı beslenmeye çalışmalı ve yeteri kadar B17 vitamini tüketmelidir.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here