Kış mevsiminde birçok bakterilere ve virüslere karşı vücudumuzun savunma mekanizması zayıf düşmektedir. Bu da hastalıklara neden olmaktadır. Bunları önleminin çok basit yolları da bulunmaktadır. Özellikle zayıflayan bağışıklık sistemimizin kuvvetlenmesi gerekmektedir. Bunun başında doğal antibiyotik görevi gören soğan sebzesini tüketmek gelmektedir.

Soğan çiğ tüketildiğinde içeriğindeki sülfürlü bileşikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Sülfosid sayesinde birçok kimyasal ilacın dahi ulaşamayacağı bir antibiyotiksel etki yaratmaktadır. Yetişkin ve çocuklar çok rahat bir şekilde tüketebilirler. Ayrıca kansere karşı vücudu korumaktadır. Bir diğer etkisi de hücre hasarına karşı koruyan bir antibiyotik olmasıdır.

Hemen Online Diyete Başla!

Uzman Diyetisyen Hilal Konak eşliğinde size özel ücretsiz ön görüşme fırsatından faydalanarak randevunuzu almak için hemen tıklayın!

Soğan sebzesinde;

  • Antibakteriyel (antibiyotik),
  • Ağrı kesici (analjezik) özelliği bulunmaktadır.

Kuru soğan, yumurtalıkların küçük ve iyi huylu kist oluşması yaşayan kadınlar için mükemmel bir destekleyici ve yardımcı tedavi imkânı sunmaktadır.

Soğanın Faydaları Nelerdir?

Soğanda A, B ve C vitamini bolca bulunmaktadır. A vitamini göz sağlığı için gereklidir. Aynı zamanda kemik gelişimine, bağışıklık sisteminin güçlenmesine, hücre fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. B vitaminleri ise suda eriyen vitaminlerdir. B vitamini bağışıklık sistemi ve sinir sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. C vitamini ise bizlerin özellikle kış mevsiminde hastalıklardan korunmamıza yardımcı olur. Tansiyonu dengeleyen C vitamini, askorbik asit olarak da bilinir.

Düşük kalorilidir. Ancak yüksek oranda besin değerlerine sahiptir. Antioksidan özelliğe sahip olan kuru soğanda çok sayıda mineral de bulunur. Küçük bir kase içerisindeki soğan 64 kaloriye tekabül etmektedir. Yine aynı büyüklükteki soğan;

  • 15 gram karbonhidrat,
  • 3 gram lif,
  • 7 gram şeker,
  • 2 gram protein barındırmaktadır.

Allium ailesinin bir üyesi olan soğan, mükemmel mekanizması sayesinde bozulan kanser hücrelerinin yeni hücrelerle temas etmesini engeller. Sindirim sistemini düzenler. Her gün soğan tüketmek ilerleyen dönemlerde yaşanabilecek kemik erimesine karşı sizleri koruyacaktır.

Her ne kadar ağızda bırakan kokusunu sevmiyor olsanız da soğanı hayatınızdan çıkarmamalısınız.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here