Balkabağı Sinkonta

Balkabağı Sinkonta
Balkabağı Sinkonta

Sinkontayı ister meze olarak isterseniz hafif bir ana öğün olarak tercih edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 200 gr balkabağı
  • ½ kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışık)
  • 1 küçük kapya biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber, tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Toz kırmızı biber

Hazırlanışı

Balkabaklarını ince ince dilimleyin ve derin bir kaba alın. Üzerine salça, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve baharatları ilave edin ve iyice karıştırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine balkabağını aktarın ve tepsiye eşit olarak dağıtın. Üzerine piyazlık doğradığınız soğanları her yerine dağıtarak ekleyin.

200 derece fırında balkabakları yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine yoğurt ve kırmızı biberi ekleyin.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here