Tatlı ve pratik tariflere bir yenisi daha eklendiii😊
Malzemeler:
Taban için:
- 5-6 adet hurma
- 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 25 gr ceviz
Sos için:
- 2 kaşık protein yoğurt ya da süzme yoğurt
- Yarım çay bardağı böğürtlen
- 1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı:
5-6 adet hurmayı sıcak suda 15 dakika bekletin. Rondoya yulaf ve cevizi ekleyip çekin. Daha sonra hurmaları da ekleyip 1-2 dakika daha çekin. Karışımı elinizle yoğurun ve streç filmin üzerine koyup kare/diktörtgen şekli verin (köşeli bir tabak ya da kek kalıbının içine koyup bastırarak şekil verebilirsiniz.). Streçle etrafını sarıp buzlukta 15 dakika bekletin. Diğer taraftan böğürtlenleri de rondodan geçirin, 2 kaşık süzme yoğurt ya da protein yoğurdun içine dökün ve balı da ekleyip karıştırın. Buzluktan çıkardığınız taban hamurunu bıçakla istediğiniz şekilde kesin. Üzerine sostan ekleyip istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Ara öğünde 1-2 dilim tüketebilirsiniz 😊
Hemen Online Diyete Başla!
Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.