Dereotlu Kabak Sote

Dereotlu Kabak Sote

En pratik yemekler kabakla oluyor. Hem de düşük kalorili ve sağlıklı oluyor.

Malzemeler:

  • 2 adet kabak
  • ½ orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük boy domates
  • Dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

½ orta boy kuru soğanı tavaya doğrayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. 1 diş sarımsağı da ezerek bu aşama ilave edin. Kabakları yarım ay şeklinde doğrayın (dilimler çok kalın olmasın) ve sotelediğiniz soğanların üzerine ilave edin. Kabaklar suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte sotelemeye devam edin. Daha sonra ocağı kısık ateşe alıp küp küp doğradığınız domatesleri ve ince ince doğradığınız dereotunu ekleyip karıştırın. Son olarak tuz ve baharat ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Servis ederken üzerine yoğurt ilave edebilirsiniz.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz