Domatesli Kraker Tarifi

Canımız her zaman tatlı çekecek değil ya şöyle tuzlu bir şeyler olsa da yesek. Tuzlu olsun ama sağlıklı ve fit olsun diyenler için çok lezzetli domatesli kraker tarifi hazırladım.

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı keten tohumu
  • 10-12 adet kuru domates
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2-3 yemek kaşığı su
  • 5 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı kajun baharat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 15-20 adet fındık/badem

Hazırlanışı:

Öncelikle 4 yemek kaşığı keten tohumuna üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyip 1 saat kadar bekletiyoruz. 1 saat sonunda hafif jel kıvamı alan keten tohumlarını süzdürüyoruz. Süzme işleminden sonra keten tohumlarını bir kaba alıp üzerin küçük parçalar halinde doğradığımız kuru domatesleri, zeytinyağını, fındık/badem, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak un ve suyu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Çok katı olmayan bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra iki adet pişirme kağıdının arasına koyduğumuz hamuru merdane yardımıyla ince bir şekilde açıyoruz. Üzerindeki pişirme kağıdını alarak alt-üst fanlı 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika kızarmasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra kraker hamurunuzu bir bıçak yardımıyla dilimleyerek tüketebilirsiniz.

Denerseniz mutlaka yorumlarınızı bekliyorum.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz