Humus

Humus

Önceki günlerde sağlıklı ve tok tutan lezzetli bir meze olarak humus tercih etmiştim. Sizinle de yaptığım tarifi paylaşmak istedim. Pancarlı, avokadolu, pastırmalı, közlenmiş patlıcanlı vb. birçok farklı humus tarifi deneyebilirsiniz. Enerji içeriğinin çok masum olduğunu söyleyemeyeceğim porsiyon kontrolü şart! Bir öğünde 3 yemek kaşığını geçmemenizi öneririm. 😊

Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4-5 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 silme tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç (25 gr) ceviz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri homojen kıvam alana kadar rondoda çekin. Kıvamı koyu gelirse su ekleyebilirsiniz.

Not: Haşlanmış nohutların etrafındaki zarları olabildiğince temizleyin. Kıvamın pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.

Sosu için: bir tavaya zeytinyağı ve pul biberi ekleyip 1-2 dakika karıştırın ve bıçak yardımıyla iri taneler halinde parçaladığınız cevizleri ekleyip 1 dakika daha pişirin.

Humusu servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz