Karabuğday Kısırı

Karabuğday Kısırı

Evlerimizde geçirdiğimiz bu süreç, mutfağınızda farklı ve sağlıklı tarifler denemeniz içinde bir fırsat ? Glutensiz bir alternatif olan kara buğdayla kısır tarifi de iyi bir fikir. ?

Malzemeler:

  • 1 su bardağı karabuğday
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • ½ yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım demet dere otu
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 dal taze soğan
  • 3-4 dal taze nane
  • 3-4 adet çeri domates
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sumak/karabiber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

1 su bardağı kara buğdayı iyice yıkayın. 1 su bardağı su (suyun içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz) eklediğiniz tencerede suyunu çekene kadar karabuğdayı haşlayın.

Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yemeklik doğradığınız soğanları kavurun ve salçaları ilave edip kavurmaya devam edin. Diğer taraftan tüm yeşillikleri, biberi ince ince doğrayın. Çeri domateslerin çekirdekli kısımlarını ayırarak ince ince doğrayın (çekirdekli kısmı sulanmasına neden oluyor). Haşlanan karabuğdayın üzerine kavurduğunuz salçalı soğanları ve yeşillikleri ilave edip karıştırın. Bir kasede 1 yemek kaşığı zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu karıştırın. Bu karışımı da karabuğdayın üzerine ilave edip kısırınızı karıştırın. İsteğe bağlı olarak bu aşamada baharat da ilave edebilirsiniz.

İdeal porsiyon; 3 kaşık karabuğday kısır.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz