Muzlu Yulaf Lapası

Muzlu Yulaf Lapası

Yulaf lapası severlere tarif hatırlatması 😊 Sahurda tercih edebilirsiniz (yanında 1 adet haşlanmış yumurta da tüketebilirsiniz), iftar sonrası tatlı yerine tüketebilirsiniz. Ara öğün olarak tercih edecekseniz ölçüleri yarıya düşürerek hazırlayabilirsiniz. 😊

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yağsız/laktozsuz süt
  • 3 kaşık yulaf ezmesi (30 g)
  • 1 adet yerli muz
  • 3-4 adet çilek
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 5 adet çiğ badem

Hazırlanışı:

Küçük bir tencerede süt ve yulafı lapa kıvamına gelene kadar pişirin. Muzun yarısını çatalla ezin ve üzerine balı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp içine ballı muzu ekleyip karıştırın. Lapanızı kaseye alıp üzerine kalan muzu ve çilekleri dilimleyin. Son olarak sağlıklı yağ kaynağı bademleri ekleyin.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz