Sindirim Sistemi Dostu Yulaf Lapası

Sindirim Sistemi Dostu Yulaf Lapası

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 1 adet kuru incir
  • 1 dilim armut
  • 5 adet çiğ badem
  • 1 yemek kaşığı yulaf kepeği gevreği
  • 1 çay kaşığı keten tohumu

Haftada 3-4 kez yulaf ezmesi yemek ihtiyacınız olan lif alımına büyük oranda destek olmaktadır. Yulaf hem zayıflamayı hem de bağırsak sağlığını destekleyici bir besindir. Yulaf lapası tarifine kuru incir, armut, keten tohumu ve yulaf kepeği gevreği ekleyerek lif miktarını biraz daha artırmış oldum. Özellikle sık sık kabızlık problemi yaşayan kişilere haftada en az 3 kez yulaf lapası tüketmelerini öneririm. Ayrıca bu tarifin tatlı isteğine de sağlıklı bir alternatif olduğunu da söylemeliyim.

Hazırlanışı:

Yulaf ezmesi ve sütü bir kaba alıp ocakta kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan lapanın içine kuru inciri küçük parçalar halinde doğrayın ve 3-5 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Kaseye aldığınız yulaf lapasının üzerine kalan diğer malzemeleri ekleyin. Yanında 1 fincan yeşil çayla hem tatlı hem de sağlıklı bir kahvaltıyla güne başlayabilirsiniz.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz