Trabzon Hurmalı Yulaf Lapası

Trabzon Hurmalı Yulaf Lapası
Trabzon Hurmalı Yulaf Lapası

Mevsim meyvelerinden Trabzon hurması, diğer adıyla cennet hurması ile hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak hem de tok tutacak bir tarif geldi.

Malzemeler

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı laktozsuz süt
  • 3 kaşık yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 orta boy Trabzon hurması
  • 2 tam ceviz

Hazırlanışı

3 yemek kaşığı yulaf ezmesini küçük bir tencereye alın. Üzerine 1 çay bardağı su ve 1 çay bardağı sütü ekleyin. Lapa kıvamına gelene kadar pişirin. Diğer taraftan yarım Trabzon hurmasını tarçın ekleyerek blenderdan geçirin (püre kıvamına gelecek, bu aşamada 1 tatlı kaşığı bal da ekleyebilirsiniz.

Bir kaseye önce biraz yulaf lapasını ekleyin sonra üzerine püre halindeki Trabzon hurmasını ekleyin. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Son olarak üzerine ceviz ekleyebilirsiniz.

İsterseniz kahvaltı yerine isterseniz ara öğün yerine tercih edebilirsiniz.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here