Zerdeçallı Kinoa Pilavı

Zerdeçallı Kinoa Pilavı
Zerdeçallı Kinoa Pilavı

Psödo-tahıl terimini daha önce duydunuz mu?

Psödo-tahıl = tahıl benzeri besinler olarak kullanılmaktadır. En önemli ve en sık kullanılan tahıl benzeri besinler amarant, kinoa ve karabuğdaydır. Dengeli aminoasit örüntüsü ile birlikte yüksek oranda protein içeren tahıl benzeri ürünler; aynı zamanda diyet lifleri, fitokimyasallar, vitaminler ve minerallar bakımından da önemli besin kaynaklarıdır. Gluten içermezler. Çölyak ya da glüten alerjisi olan bireylerde diyetin karbonhidrat ve bitkisel protein kaynağı olarak tercih edilebilirler. Kinoa pilavının birçok tarifiyle karşılaşmışsınızdır. Ben tarifimde havuç, soğan ve zerdeçalla besin değerini ve antioksidan kapasitesini zenginleştirdim.

Malzemeler

  • 150 g kinoa,
  • 1 küçük boy kuru soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 adet havuç,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı zerdeçal,
  • 1,5 su bardağı su.

Hazırlanışı

Kinoayı iyice yıkayın. Soğan, havuç ve sarımsakları ince şekilde doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Soğanlar ve havuçlar yumuşayınca kinoayı da ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Üzerine su, tuz ve zerdeçal ekleyip kinoa suyunu çekene kadar pişirin.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz