Ceviz Mor Ekmek

Ceviz Mor Ekmek
Ceviz Mor Ekmek

Mor renk = Antioksidan

Ekmekler de renklensin, antioksidan içeriği artsın

Mor buğday ununu uzun süredir merak ediyordum veee düşük glisemik indeksli, bol antioksidan içeren ekmek tarifi denendi 💁‍♀️

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 3-3,5 su bardağı mor buğday unu
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Yoğurma kabına ılık süt ve ılık suyu dökün üzerine bal (isteğe bağlı) ve daha sonra kuru mayayı ekleyin ve karıştırın. 1-2 dakika bekledikten sonra mor buğday unu, tuz ve zeytinyağını ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 45-50 dakika mayalanması için bekletin. Cevizleri bıçak yardımıyla iri parçalar haline getirin. Daha sonra kabaran hamura cevizleri ve keten tohumunu ekleyip tekrar yoğurun.

Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın kalıbına (ben baton kalıp kullanmayı tercih ettim) dökün. Üzerine fırçayla su sürüp keten tohumu ve yulaf serpebilirsiniz. Fırın kabına koyduktan sonra üzerini kapatıp 15-20 dakika daha bekletin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here