Fırında Şakşuka

Fırında Şakşuka

Sebzeleri kızartmak hem vitamin, mineral kayıplarına hem de yüksek kalori alımına neden olmaktadır. Sağlıklı beslenmek için besinlere uyguladığımız pişirme yöntemleri de çok önemli! En sağlıklı pişirme yöntemlerinden biri olan fırında pişirme yöntemiyle de çok lezzetli sebze tarifleri hazırlayabilirsiniz. Bu kadar anlattım o zaman hem lezzetli hem sağlıklı bir tarif de benden gelsin😊

Malzemeler:

  • 2 orta boy patlıcan
  • 2 orta boy kabak
  • 2 küçük boy patates
  • Yarım çay bardağı Zeytinyağı/Ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Baharatlar (Kırmızı biber, kekik…)

Sos için;

  • 3 orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

İlk olarak patlıcanları küp küp doğrayıp acı sularının çıkması için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Patatesleri ve kabakları da küp küp doğrayıp iyice yıkayın. Bütün sebzeleri süzüp bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı ya da Ayçiçek yağı, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinin her yerine eşit şekilde dağıtarak dökün. 200 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Arada 1-2 kez fırını açıp sebzeleri karıştırın.

Sos için;

3 adet domatesin kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavaya domates rendesini dökün. Üzerine 2 diş sarımsak rendeleyin. Tuz ve şeker ekleyip kıvam alana kadar pişirin. Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine gezdirin.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz