Kinoa Kısır

Kinoa Kısır
Kinoa Kısır

Son yıllarda tahıl benzeri (psödo-tahıllar) ürünlere olan ilgi önemli bir artış gösterdi.

En önemli ve en sık kullanılan tahıl benzeri ürünler amarant, kinoa ve karabuğdaydır. Dengeli aminoasit örüntüsü ile birlikte yüksek oranda protein içeren tahıl benzeri ürünler; aynı zamanda diyet lifleri, fitokimyasallar, vitaminler ve minerallar bakımından da önemli besin kaynaklarıdır.

Amarant, kinoa ve karabuğday gluten içermemektedir ve yeterli miktarda tüketildiklerinde antikolesterol, antikanser, antiinflamatuar ve antidiyabetik etki göstermektedirler.

Tahıl benzeri ürünleri çeşitli tariflerde kullanabiliyoruz. Benim favorim ise kinoa kısır

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı kinoa
  • 1 su bardağı su
  • 1 küçük kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Maydanoz, dereotu, taze nane
  • 4-5 adet çeri domates
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Yarım su bardağı kinoayı 2-3 kez yıkayın ve süzün. Tencereye aktardığınız kinoanın üzerine 1 su bardağı su ekleyip pişirmeye bırakın. Kinoa suyunu çekene kadar haşlama işlemine devam edin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kapağını kapatıp kinoayı demlenmeye bırakın.

Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Soğanların rengi dönünce salçaları da ekleyip kavurma işlemine devam edin.

Soğan ve salçayı ocaktan alıp kinoanın içine ilave edip iyice karıştırın. Diğer taraftan yeşillikleri ve domatesleri ince ince doğrayın.

Limon suyu ve tuzu karıştırın. Son olarak doğradığınız yeşillikleri ve limon, tuz karışımını kinoanın üzerine ekleyip karıştırın.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz