Kuşkonmazlı Salata

Kuşkonmazlı Salata
Kuşkonmazlı Salata

Tam bir yaz öğünü KUŞKONMAZLI SALATA! Kuşkonmaz çok iyi bir lif ve prebiyotik kaynağıdır. Ayrıca yüksek miktarda folik asit ve potasyum içerir. Sindirim sistemi sağlığı için faydalı ve kolon kanserine karşı koruyucudur.

Malzemeler

  • 4 adet kuşkonmaz
  • 2-3 adet çeri domates
  • Marul, Reyhan, dereotu…
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 tam ceviz
  • Karabiber
  • Yarım Limon
  • ½ çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

İlk olarak kuşkonmaz saplarını 3 cm kadar kesin. Kuşkonmazın üzerinde bulunan minik dikenleri bıçakla kesin. Pişirme işlemini kolaylaştırmak için, kök kısmında bulunan kalınlıkları sebze soyacağı ile soyabilirsiniz. Son olarak 3-4 parçaya bölün. Tavaya 1 çay bardağı su ekleyip kuşkonmazları hafif diri kalana kadar haşlayın. Sularını çektikten 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekleyip soteleyin. Son olarak yarım limonun suyunu üzerine ekleyip 10 dk dinlendirin. Diğer taraftan yeşillikleri ve domatesleri yıkayıp doğrayın. Kaseye aldığınız yeşilliklerin üzerine kuşkonmazları ve cevizleri ekleyin.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz