Tahıllı Ev Ekmeği Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 4 su bardağı tam buğday unu (hamurunuzun kıvamına göre miktar değişebilir)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Yoğurma kabına ılık süt ve ılık suyu dökün üzerine bal (isteğe bağlı) ve daha sonra kuru mayayı ekleyin ve karıştırın. 1-2 dakika bekledikten sonra tam buğday unu, tuz ve zeytinyağını ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 45-50 dakika mayalanması için bekletin. Daha sonra kabaran hamuru tekrar yoğurup pişirme kağıdı serdiğiniz fırın kalıbına (ben baton kalıp kullanmayı tercih ettim) dökün. Üzerine fırçayla su sürüp keten tohumu, ayçiçek çekirdeği veya yulaf serpebilirsiniz. Fırın kabına koyduktan sonra üzerini kapatıp 20 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. İstediğiniz gibi dilimleyip fazla gelen miktarı buzlukta saklayıp daha sonra tekrar ısıtarak tüketebilirsiniz.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz