Zeytinyağlı Bebek Enginar

Zeytinyağlı Bebek Enginar

Enginar mevsimini kaçırmayın !!! İlk defa bebek (sakız) enginar yapmayı denedim. Bence enginarın her çeşidi güzel 😊

Sevemeyenlere sesleniyorum! Faydalarını bilseniz bence enginara şans verirsiniz. 😊

Malzemeler:

  • 8 adet bebek enginar
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Bebek enginarları yıkayın ve dış kısımdaki yapraklarından bir sıra koparın. Geniş bir kaba yarım limon suyu ve içme suyu ilave edin. Enginarları 4’e bölün ve limonlu suyun içine ilave edin. Enginarlar limonlu suda beklerken yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında 2-3 dakika kavurun ve 1 yemek kaşığı un ilave edip kavurmaya devam edin. Enginarları limonlu sudan alıp tencereye ilave edin. Enginarların üzerini geçecek kadar su, 1 limonun suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis ederken üzerine dereotu ilave edebilirsiniz.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + fifteen =