Zeytinyağlı Deniz Börülcesi

Zeytinyağlı Deniz Börülcesi

Egeden gelen lezzet 😊Deniz börülcesi, mineral deposudur ve düşük kalorilidir. Özellikle sodyum, iyot, magnezyum, fosfor, demir ve çinko yönünden zengindir. Kendiliğinden tuzlu ve ekşi bir tadı vardır. Bu nedenle haşlarken tuz ilave etmiyoruz ❗

Malzemeler:

  • 1 demet deniz börülcesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 diş sarımsak

Hazırlanışı:

1 demet deniz börülcesini yıkayıp büyük bir tencerede 15-20 dakika haşlayın. Haşlama suyundan alıp direk buzlu suyun içine alın. Bu işlem sebzelerin yeşil rengini kaybetmemesini sağlar. Biraz soğuyunca börülceleri süzün ve ayıklama işlemine başlayın (Saplarından tutarak çekin ve kılçıklarından ayırın). Bir kasede zeytinyağı, limon ve sarımsağı karıştırıp börülcelerin üzerine dökün ve karıştırın. İsterseniz yoğurt ilave edebilirsiniz. 😊

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × four =