Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

Akdeniz diyetinin sağlık üzerine olumlu etkilerinden bahsetmişken Akdeniz mutfağından, karaciğer dostu zeytinyağlı enginar tarifi geldi ?

Malzemeler:

  • 6 adet enginar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye

Sosu için:

  • 1,5 limon suyu
  • 1 bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

İlk olarak bir tencerede bezelyeleri haşlayıp süzün. Daha sonra küp şeklinde doğradığınız havuç ve patatesleri de haşlayıp süzün. Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını dökün ve 1 adet küp şeklinde doğradığınız soğanı kavurun. Üzerine haşladığınız patates ve havuçları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Son olarak haşlanmış bezelyeleri de ekleyip 4-5 dakika sonra garnitürü ocaktan alın.

Pişirme sosu için; bir kaba 1,5 limonun suyu, 1 bardak su, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip karıştırın. Geniş bir tencereye enginarları dizin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden ilave edin. Hazırladığınız limonlu sosu da enginarların üzerine gezdirerek tencereye dökün. Enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz