Anne sütünde bir bebeğin gelişimi için gerekli olan bütün vitaminler ve proteinler bulunmaktadır. Bu yüzden bebeklerin gelişiminde anne sütünün büyük bir önemi vardır. Anne sütü ile beslenen bebeklerin bağışıklık sistemi, diğer bebeklere oranla daha da gelişmiş olmaktadır. Bebeğinizin hem sağlığı hem de beslenmesi adına belirli bir dönem boyunca anne sütü ile beslenmesi gerekmektedir. Anne sütü bebekleri hastalıklardan korur, bağışıklık sistemini güçlendirir. Anne sütünde A, D, B12 vitaminleri bolca bulunur. Aynı zamanda bağırsakların oluşmasını sağlayan epidermal büyüme, alerji ve intolerans oluşmasını önleyen büyüme unsurlarında zengindir.

Bebek gelişimlerine bağlı olarak; özellikle ilk 6 ay ek gıdalara geçilmemesi gerekir. Bu durum, bebeklerin hem bedensel hem de ruhsal yönden gelişmesine katkı sağlayacaktır. Ek gıdalara daha önceki bir dönemde geçilmesi, bebeklerin alması gereken vitaminlerin vücuttaki oranını azaltacaktır. Böyle bir durumda bebek sağlığını olumsuz yönde etkileyecektir.

Hemen Online Diyete Başla!

Uzman Diyetisyen Hilal Konak eşliğinde size özel ön görüşme fırsatından faydalanarak randevunuzu almak için hemen tıklayın!

Anne Sütünü Artıran Besinler

Anne Sütüne Ne Kadar Süre Devam Edilmelidir?

Anne sütünün bebeğe şu kadar dönem verilmesi diye doğru bir ifade bulunmamaktadır. Çünkü, bu bebek gelişimi için en çok faydalı besindir ve kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ama özellikle altıncı aydan sonra, sadece sütle beslenmesi bebeğin açlık duygularını bastırmada yeterli olmayacağı için ek gıdalara geçilebilir.  Özellikle 6 ayını dolduran bebeklerde anne sütünün yanında ek gıdalara da yer verilmesi gerekmektedir. Yaklaşık 2 yaşına kadar bu şekilde devam edebilir. Anne ile bebek arasında bağı oluşturan bu besine devam edilmesi veya bırakılması bebeğin gelişimine göre planlanması uygun olacaktır. Hem kendiniz hem de bebeğiniz için doğru kararlar almak adına Beslenme ve Diyet Uzmanına danışmanız gerekir. Aynı zamanda bebeklerin anne sütünden kesilmesi zamana yayılmalıdır. Bebeklerin emme sıklıkları yavaş yavaş azaltılmalıdır.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz