Kalp ve damar hastalıkları, ülkemizde en sık rastlanılan sağlık sorunlarından biri olarak karşımıza çıkarken, bu gibi durumlarda çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bunlardan biri de bypass ameliyatıdır. Bypass ameliyatı, göğüste meydana gelen ağrıları dindirmek ve krizin önüne geçmek amacıyla yapılmaktadır. Bu ameliyatın ardından beslenme, kalbi zorlayacak davranışlardan uzak durulması önemlidir.

Bypass Ameliyatı Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?

Bypass ameliyatı sonrası beslenme konusu hayati açıdan oldukça önemli bir konudur. Bu gibi süreçlerde kalp sağlığını olumsuz yönde etkileyecek, gıdalardan ve fazlalık kilolardan kurtulmak gerekir. Diyetisyenler, ameliyat sonrasında tuz, şeker gibi gıdalardan uzak durulması, bu sayede kolesterolün dengelenmesi konusunda uyarıda bulunmaktadır.

Hemen Online Diyete Başla!

Uzman Diyetisyen Hilal Konak eşliğinde size özel ücretsiz ön görüşme fırsatından faydalanarak randevunuzu almak için hemen tıklayın!

Öte yandan bypass ameliyatı sonrası beslenmede kırmızı etten olabildiğince uzak durulması, daha çok beyaz et tüketilmesi, ızgarada pişirilen yağsız etlerin tercih edilmesi, salam, sucuk, deniz mahsulleri ve kabuklu gıdalardan uzak durulması önemlidir. Üstelik bu dönemde sağlıklı bir diyet eşliğinde kilo verilmesi de oldukça önemlidir.

Bypass Ameliyatı Sonrası Beslenmede Nelere Dikkat Edilmeli?

Bypass ameliyatı, kalbi besleyen damardaki daralmayı yeniden genişletebilmek amacıyla uygulanan ve o esnada damar sertliğine çözüm yolu olarak yapılan bir tedavi yöntemidir. Dolayısıyla kal hastalarının ve bypass ameliyatı olanların doktor kontrolünde ve tavsiyeleri ile sağlıklı beslenme programlarına ayak uydurması, kontrollü beslenme ile tedavi sürecini ciddiye alması gerekmektedir.

Bypass ameliyatı sonrasında hastaların dikkat etmesi gereken pek çok konu bulunmaktadır. Örneğin; tavuk, balık türünden beyaz et ve yağsız kırmızı et tüketimine, bu gibi et türlerini azaltarak bunun yerine haftada en az 1 – 2 defa yumurta tüketimine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunun ile beraber meyve, sebze ve kurubaklagil tüketiminin artırılmasına, gaz yapıcı yemeklerin akşam öğününde tüketilmemesine, kepek, çavdar, yulaf gibi besinlerin tüketimine ve zeytinyağı ile diğer faydalı bitkisel yağların tüketimine dikkat edilmesi önemlidir. Kısaca sağlıklı beslenme düzeni, bypass ameliyatı sonrasında beslenme açısından oldukça önemlidir.

Genellikle doktorlar, bu gibi önemli ameliyatlar sonrasında hastaları için bir diyet programı hazırlamakta ve hastasının tedavi süreci ile beraber bu beslenme programına uymasını tavsiye etmektedir.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here