Elmanın Faydaları Nelerdir?
Elma insanların eski çağlardan beri tükettiği besinlerin başında gelmektedir. Yurdumuzun birçok bölgesinde yetişmesine rağmen, ülkemiz için anavatanı Amasya olarak kabul edilmektedir. Elmanın tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Eski zamanlarda Çinliler elmanın, ateş düşürme ve serinletme gibi birçok faydasının olduğunu fark etmişlerdir. Eski Romalılar ise elmayı kabızlık tedavisinde kullanmışlardır. Yine eski çağlarda birçok medeniyet, elma posasının bağırsakları çalıştırmasından oldukça faydalanmışlardır. Günümüzde ise elmanın bu faydası bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Elma Kanser İle Savaşıyor
Her ne kadar çoğu kişi elmayı kabuğunu soyduktan sonra yemeyi sevse de elma kabuğunun içerdiği ‘triterpenoid’ isimli madde karaciğer kanseri, kalın bağırsak kanseri ve göğüs kanserine karşı vücut direncin artırıp kanser hücreleri ile savaşmaktadır.
Uzman Diyetisyen Hilal Konak eşliğinde size özel ön görüşme fırsatından faydalanarak randevunuzu almak için hemen tıklayın!
Elma Cildimizi Gençleştirir
Her gün düzenli elma tüketimi sayesinde vücudumuz, yaşımız ilerlemesine rağmen hala dinç kalabilmektedir. Elma içerdiği antioksidanlar sayesinde yıllar geçse de bedenimizi dinç ve diri tutmaktadır.
Birçok Hastalığa Doğal İlaç
Kolesterol hastaları için elmanın faydaları büyük önem taşımakla birlikte elma, vazgeçilmez olarak tükettikleri meyvelerin başında gelmektedir. Çözünebilir posa içeriği ile kan kolesterol seviyesini düşürür.
Kandaki şeker miktarını düzenlemesi, tokluk hissi yaratması da elmanın faydaları arasında yer almaktadır. Ancak elmanın tüm bu özelliklerinden faydalanabilmek için elmayı kabuğu ile tüketmemiz şart. Çünkü posalı meyveler içerdikleri ‘pektin’ isimli madde sayesinde bağırsak sağlığı ve kan şekeri düzenlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Kabızlık durumunda kabuğu ile tüketilmeli, diyare (ishal) durumunda ise kabuksuz olarak tüketilmelidir.
Elmanın Faydaları
- Günde bir elma tüketimi çoğu hastalığa karşı vücut direncimizi artırır. Kanserle mücadelede önemli rol oynar.
- Elmayı posası (kabuğu) ile birlikte tüketmek bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler.
- İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Karaciğerin temizlenmesini (detoksifikasyon) sağlar
- Mide yanmasını (gastrit) önler.
- Kalori içeriği düşük olduğu ve uzun süre tokluk sağladığı için kilo vermeye yardımcı olur.
- Yüksek tansiyonu kontrol altına alır.
- Isırarak tüketildiğinde ise dişleri temizler. Diş etlerimizi güçlendirir.
- Elma, diyabet rahatsızlığının tedavisi için oldukça faydalıdır.
- Kış günlerinin vazgeçilmez hastalığı olan gribin bas düşmanıdır.
- Elma tüketimi Alzheimer riskini azaltır.
- İrritabl bağırsak sendromu semptomlarını hafifletir.
Hemen Online Diyete Başla!
Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.
40 yaşında cildim sanki kırışmaya başladı artık elmayı bol bol tüketme zamanı geldi demek