Sağlıklı pişirme yöntemleri arasında yer alan haşlama yöntemi, geçmişte olduğu gibi günümüzde de birçok besinin pişirilmesinde kullanılan bir yöntemdir. Özellikle de sağlıklı beslenme konusuna dikkat eden ve kilo vermek için diyet uygulayan insanların kullanmış olduğu yöntemler arasında yer alan haşlama tekniği ile birbirinden lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlayabilmek mümkündür.

Haşlama Pişirme Yöntemi ile Neler Yapabilirsiniz?

Günümüzde pek çok beslenme uzmanının ve hatta aşçıların tavsiye ettiği pişirme tekniklerinden haşlama pişirme yöntemi, mutfakta sıklıkla kullanılan yöntemlerden biridir. Birbirinden farklı besinlerin hazırlanabileceği bu yöntem ile et ve et ürünleri, kümes hayvanları, balık ve deniz ürünleri ya da yumurta pişirebilmek mümkündür. Bunun yanı sıra patates, brokoli, havuç, karnabahar, kereviz, enginar, taze fasulye, ıspanak, lahana, pazı ve bu gibi çeşitli sebzeler, haşlaması yapılan sebzeler olarak örneklendirilebilmektedir.

Ücretsiz Ön Görüşme Fırsatı!

Uzman Diyetisyen Hilal Konak eşliğinde size özel ücretsiz ön görüşme fırsatından faydalanarak randevunuzu almak için hemen tıklayın!

Haşlama Pişirme Yönteminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Haşlama pişirme yöntemi sağlık açısından oldukça faydalı bir pişirme yöntemidir. Kilo vermek isteyen yapan ve formunu koruyan insanlar için pek çok diyetisyen tarafından önerilen bu yöntemde dikkat edilmesi gereken çeşitli konular bulunmaktadır. Bu yöntemde sıkça ısı ve su seviyesi kontrolü yapılması gerekirken, pişirme sıvı her daim ihtiyaç olduğu kadar kullanılmalıdır. Fazla su kullanıldığında besin değerlerinde kayıp oluşabildiği gibi, suyun az olması da kısa sürede yanmalara sebep olabilmektedir.

Sağlıklı beslenme ile yakın ilişkili olan bu yöntemde ayrıca pişirilen besinlerin kısa sürede depolanması ya da tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca haşlama yöntemiyle pişirilen besinlerin yeniden ısıtılmasından da kaçınılmalıdır.

Haşlama Pişirmenin Faydaları Nelerdir?

Haşlama pişirme yönteminin faydaları oldukça fazladır. Yakıt açısından ekonomik olma özelliğine sahip olan haşlama yöntemi, sert ve kalitesiz olan et, balık ve bu gibi ürünlerin lezzetli bir yemek olmasını sağlayabilmektedir. Her ne kadar biraz dikkat gerektirse de işçi maliyetini de minimuma indirgemektedir.

Öte yandan yağ kullanılmasına gerek olmadan pişirildiği için besinler sağlık açısından da fayda sağlamaktadır. Örneğin; kilo alımının önüne geçebilmekte ve hatta az kalorili olduğundan kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca yemeğin sindirilebilir olmasını, daha lezzetli hal gelmesini sağlarken, yemeğin kalitesini, rengini ve dokusunu da olumlu yönde etkileyebilmektedir. Bu nedenle de sağlığına dikkat eden her insanın haşlama pişirme yöntemini kullanması tavsiye edilmektedir.

Bir önceki yazımız Folik Asidin Sağlık İçin Önemi başlıklı makalemizde Diyet, Diyetisyen ve Sağlık hakkında bilgiler yer alırken, göz atmanızı tavsiye ederiz.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + two =