Ülkemizde yetiştirilebilen ve birbirinden farklı çeşitleri bulunan kabak, mutfakların vazgeçilmez sebzelerinin başında gelmektedir. Birçok farklı yemeği yapılabilen, salatalarda kullanılabilen ya da kızartma olarak tüketilebilen bu sebze için kızartma yöntemiyle pişirmek uygun değildir

Kabağın Faydaları

Bağırsakların Çalışmasını Düzene Sokar

Yapısında bol miktarda lif bulunan bir sebze olan kabak, bu yönüyle lifli besinlerin genelinde olduğu gibi, bağırsak sağlığını korumaktadır. Kabak, mide ve bağırsaklarda sindirimi kolaylaştırır, çalışma hızını arttırır ve bunlara paralel olarak kabızlığın önüne geçer. Kabızlık engellendiğinde ise, hemoroid (basur) sorunu engellenmiş olmaktadır. Bağırsakları az çalışan bireylerin haftada en az bir kez kabak tüketmelerinde fayda bulunmaktadır. Kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor ve demir gibi birçok yararlı minerali barındıran bu sebze, ayrıca sakinleştirici bir özelliğe sahiptir.

Hemen Online Diyete Başla!

Uzman Diyetisyen Hilal Konak eşliğinde size özel ücretsiz ön görüşme fırsatından faydalanarak randevunuzu almak için hemen tıklayın!

Kabak

İdrar Söktürmeye Yardımcı Olur

İdrarda zorlanma durumlarında çok etkili olan kabak, idrar söktürücüdür. Bunun yanında mesanede ve böbreklerde oluşabilecek olan iltihapların temizlenmesinde ve prostat kanserinin önüne geçilmesinde de fayda sağladığı bilinmektedir. Vücutta oluşan zararlı toksinlerin idrar ve dışkı ile atılmasına yardımcı olur.

Kan Basıncını Dengeler

Tansiyon problemi olan kişiler için kan basıncını dengeleyerek yüksek tansiyonu düşürmektedir. İçeriğindeki K vitaminin kan sulandırıcı etkisi vardır. yani kanın pıhtılaşmasını engeller ve böylece damar tıkanıklıklarını önler. Beyinde pıhtı oluşması gibi ciddi sağlık problemlerinin önüne geçer.

Pişirilerek yemeği yapılan kabağın, besin değerlerinin korunması açısından buğulama usulü ile pişirilmesi tavsiye edilmektedir. Zeytinyağlı veya kıymalı kabak yemeği sağlıklı bir tercih olacaktır. Bunun yanında kabak rendelenerek veya ince ince dilimlenerek salatalara da konulabilmektedir. Kabak rendesi yoğurtla karıştırılarak ara öğünlerde tercih edilebilir. Vücut sağlığına çok fazla yararı olmasından dolayı, kabak mutlaka düzenli tüketilmesi gereken bir besindir. Unutulmamalıdır ki doğa insan sağlığı için adeta doğa bir eczane gibidir.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here