Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz bir baharat olan kakule baharatı ülkemizde yeni yeni tanınmaktadır. Kakule, ülkemizde yetiştirilemeyen bir baharattır. Kakulenin anavatanı, Hindistan ve Ortadoğu ülkeleridir. Özellikle Arap toplumu bu baharatı sıklıkla kullanmaktadır.

Kakule Baharatı Mutfakta Nasıl Kullanılır?

Özellikle kek, poğaça gibi hamur işi yiyeceklerde kullanılan bu baharat lezzetli bir baharattır. Çay ve kahvelerde de aroma verici olarak kullanılır.

Hemen Online Diyete Başla!

Uzman Diyetisyen Hilal Konak eşliğinde size özel ücretsiz ön görüşme fırsatından faydalanarak randevunuzu almak için hemen tıklayın!

Kakule Baharatı, iştah açan bir baharattır. Özellikle iştahsızlık sorunu yaşayanların kullanabileceği bir baharat olan kakule ağız kokusuna da iyi gelir. Nefes açıcı özelliği de bulunan kakule hazımsızlık problemlerine de çok iyi gelmektedir.

Kakulenin Faydaları

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kötü huylu hücrelere karşı vücudun kendini savunmasında vücudu desteklemektedir. Kansere karşı bağışıklık sistemini destekler.
  • Özellikle karaciğer kanserini önleyici bir etkisi olan kakule baharatı, kanser yapan zararlı maddelerin birikimini önlemektedir.
  • Hazımsızlığa çok iyi gelir. Özellikle yağlı ve ağır yemekler sonucu oluşan sindirim problemlerini etkili bir şekilde çözen bir baharattır. Ayrıca kabızlığa iyi geldiği bilinmektedir.
  • Kakule baharatı kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
  • Solunum sistemi hastalıklarına iyi gelir, oksijen kullanımını artırır ve nefes almayı kolaylaştırır, ağız kokusunu giderir.
  • Bu baharat idrar sökücü bir özelliğe de sahiptir. Ayrıca kan basıncının düşürülmesine yardımcı olur.
  • Sindirim sistemi problemlerini azaltır. Mide bulantısına iyi gelir. Özellikle mide ülserini iyileştirmede etkilidir.
  • Bağırsak parazitlerini yok eder. Bağırsağınızı temizleyen kakule baharatını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
  • Sakinleştirici özelliği vardır. uyumadan önce 1 bardak kakule çayı içmeniz kaliteli uyumanızı sağlayacaktır.

Kakulenin Besin Değerleri Nedir?

1 çay kaşığı (5 g) kakule 16 kkaldir.

100 gram kakule baharatında,

  • 311 kcal kalori,
  • 7 gram yağ,
  • 18 mg sodyum,
  • 1119 mg potasyum,
  • 68 g karbonhidrat,
  • 28 g diyet lifi,
  • 11 g protein bulunur.
  • 38 g kalsiyum,
  • 2 g C vitami,
  • 1,4 g demir,
  • 0,2 mg B6 vitamini

Bulunmaktadır.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here