Hepimizin “çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane” bilmecesinden tanıdığı narın, son yıllarda yapılan araştırmalar neticesi ile faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Dilerseniz bu şifalı bitkiyi suyunu sıkarak tüketebileceğiniz gibi aynı zamanda tanelerini tüketerek de kullanabilirsiniz. Beslenme şekli tamamen sizin zevkinize kalmıştır.

Her ne kadar yemesi zahmetli, tadı ekşi olsa da bir kez alıştıktan sonra bu mucizevi besinden bir daha vazgeçmek mümkün olmamaktadır. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde bol miktarda yetiştiriciliği yapılan bu meyveyi mevsiminde bol miktarda tüketmek sağlık açısından son derece büyük bir artı olacaktır.

Hemen Online Diyete Başla!

Uzman Diyetisyen Hilal Konak eşliğinde size özel ücretsiz ön görüşme fırsatından faydalanarak randevunuzu almak için hemen tıklayın!

Nar meyvesi haziran ayının ilk günlerinden itibaren yeşil rengi ile dikkatleri üzerine toplar. Nar ağacının boyu ise beş metre ortalamasında bulunmaktadır. İlerleyen zamanlarda meyvelerini kızartacak ve dış oval kabuğu daha etli bir görünüm kazanacaktır. Peki Nasıl Tüketilmelidir?

Narın gele olarak tohumlarını yani içerisindeki küçük, kırmızı tohumları tüketiriz. Bunun yanı sıra, ağacının kabuğu ve meyveleri de ilaç sektöründe faydalanılan bir yardımcıdır. İçeriğinde bulunan tanen, triterpen ve alkaloitler bulunduğu bilinmektedir. Bu nedenle de kabuğu da suyu yapıldığında içine katılabilir. Bu sayede narın tüm faydalarından yararlanılmış olunacaktır.

Narda Hangi Vitamin ve Mineraller Bulunur?

Kış meyvelerinden narın içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunur. Bu vitamin ve mineraller ise bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

  • B1 Vitamini:

Vücudumuzun proteinleri kullanabilmesi, karbonhisratlardan enerji üretimi yapabilmesi için B1 vitaminine ihtiyacı bulunmaktadır. Hem kan hücrelerini hem de kalp kasını koruyan B1 vitamini, bunlara ek olarak sağlıklı sindirim ve dolaşım sistemi için de gereklidir.

  • B2 Vitamini:

Narda bol miktarda B2 vitamini bulunmaktadır. Riboflavin olarak da bilinen B2 vitamini, hücrelerin enerji üretimi için gereklidir.

  • C Vitamini:

Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini, güçlü bir antioksidandır. Narda bol miktarda bulunup, kaloren üretimini artırır. Aynı zamanda kan damarlarını korur, cildi yeniler.

  • Potasyum:

İçerisindeki potasyum sayesinde sinir sisteminin fonksiyonlarının yerine getirmesine yardımcı olur. Sağlıklı bir kas ve iskelet yapısı için vücudumuza yeterli miktarda potasyum almamız gerekmektedir.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here