Kurban eti muhafaza edilirken dikkatli olunmalıdır. Çünkü et ürünleri oldukça kolay bir şekilde bozulabilmektedir. Bozulma sonucunda ciddi sağlık problemleri meydana gelebilmektedir. Zehirlenmeler başta olmak üzere çeşitli ve riskli sağlık sorunları görülmektedir. Dolayısıyla etlerin depolanması konusunda titiz davranılmalıdır.

Kurban Eti Nasıl Saklanır?

Kurban bayramı sonrasında kurban eti nasıl saklanır konusunda bilgi sahibi olmak, başınıza gelebilecek sağlık sorunlarına karşı da önlem almanızı sağlar.

Hemen Online Diyete Başla!

Uzman Diyetisyen Hilal Konak eşliğinde size özel ön görüşme fırsatından faydalanarak randevunuzu almak için hemen tıklayın!

Öncelikle kurban eti kesildikten hemen sonra soğutulmamalı ve soğutucuya konulmamalıdır. Etler yaklaşık olarak 24 saat boyunca güneş görmeyen ve serin bir ortamda dinlendirilmelidir. Bu sürenin sonunda et dinlenmiş olacaktır ve depolama yapılabilir.

Et çeşidine göre saklama türüne dikkat edilmelidir. Eğer kurban eti kıyma haline getirildiyse getirildiği gün kullanılmalı ve soğutucu içerisinde 4°C’de, kuşbaşı ve biftek gibi etler soğutucularda 4°C’de en çok 1 gün bekletilmelidir.

Derin dondurucu içerisinde muhafaza edilmek isteniyorsa etlerin -18°C’de 4- 6 ay süreyle muhafaza edilmesi gerekir.

Dondurulmuş Kurban Eti Nasıl Kullanılır?

Sağlıklı beslenme açısından kurban etini kıyma haline getirmek daha uygundur. Küçük parçalar şeklinde depolanan etlerdeki besin değerlerinin kayıpları daha düşük miktarda olur. Bu nedenle eti parçalarken ailedeki birey sayısı baz alınmalıdır. Tek pişirim porsiyonlar halinde etin kesilmesi en uygun şeklidir.

Buzdolabı ya da soğutucu içerisinde muhafaza edilecek olan etlerin mutlaka et poşetlerine ya da yağlı kağıtlara sarılması gerekir. Kurban eti nasıl saklanır sorusunun püf noktası etleri sararken kullanılacak olan poşet ya da kağıttır. Bu konuda hassas davranılması gerekir.

Eğer dondurulmuş olan bir et kullanılmak isteniyorsa, eti dondurucudan çıkarttıktan sonra 6 ile 8 saat arasında dinlenmesine, buzlarının çözülmesine izin verilmelidir. Bu işlem sırasında etten çıkacak olan sıvı mutlaka süzülmelidir. Et çözüldükten sonra tekrardan parçalanabilir. Kuşbaşı olan et, kıyma haline getirilebilir ve rahatlıkla kullanılabilir.

Bu durumda dikkat edilmesi gereken nokta dondurucudan çıkan etin mutlaka kullanılması gerektiğidir. Dondurucudan çıkan et, tekrardan dondurucu içerisine yerleştirilmemelidir. Bu durumda et daha hızlı bir şekilde bozulacak ve içerisindeki tüm besin kaynağını kaybedecektir. Sağlık açısından tekrar tekrar dondurma işlemi oldukça zararlıdır.

Hemen Online Diyete Başla!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz