2020 yılının yaklaşması ile beraber günümüzde birçok insanın gündeminde yılbaşı gecesi yer almaktadır. Yılbaşı akşamındaki eğlenceler, aktiviteler, partiler ve tüketilecek olan besinler şimdiden konuşulmaya başlamıştır. İnsanların geneli bu gecede sağlıklı beslenme konusu göz ardı ederken, yılbaşı akşamı yemeği çok kaçırma durumu da kaçınılmaz bir hal alabilmektedir. Bu özel gece için beslenme uzmanlarının birçoğu bazı önerilerde bulunurken, yılın son gününde güne kahvaltıyla başlamak ve öğünleri atlamamak oldukça önemlidir.
Yılbaşı Akşamı Nelere Dikkat Edilmelidir?
2020 yılına sayılı günler kala pek çok insanı heyecanlandıran şeylerden biri de yılbaşı gecesidir. Yılbaşı akşamı yemeği çok kaçırma şikayetlerinde bulunan pek çok insan için diyetisyenler tarafından bazı tavsiyeler sunulmaktadır. 31 Aralık günü beslenmenin düzenli bir şekilde yapılması gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, gün içerisinde bol bol su tüketilmesi gerektiğini ve öğünlerin atlanmaması gerektiğini ifade etmektedir.
Uzman Diyetisyen Hilal Konak eşliğinde size özel ön görüşme fırsatından faydalanarak randevunuzu almak için hemen tıklayın!
Yılbaşı gecesi sağlıklı beslenme için yılbaşı yemeğine aç bir şekilde oturulmaması gerekmektedir. Sofraya oturmadan önce en az 2 bardak su içilmesi, bir avuç fındık ve badem ile beraber meyve ya da sütlü kahve de tüketilmesi önemlidir. Öte yandan ana yemeğe geçmeden önce peynirli salata, ızgara sebze ve zeytinyağlı yemeklerle başlangıç yapılabilmektedir. Hindinin yanında ekmek, pilav ya da çorba gibi yemeklerden herhangi birinin tercih edilmesi, daha az karbonhidrat tüketimi sağlayabilmektedir. Bu gibi hususlara dikkat edildiği takdirde yılbaşı gecesi sağlıklı beslenme mümkün olacaktır.
Ertesini Günü Protein Ağırlıklı Beslenilmelidir!
Yeni yılın ilk gününde sağlık açısından protein ağırlıklı beslenmek de önemli bir unsurdur. Özellikle de yılbaşı gecesinden bir sonraki gün güne kahvaltıyla başlamak, akşam alınan alkolün ve hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayabilmektedir.
Yeni yılın ilk gününde yapılan kahvaltı, olabildiğince poğaça, börek, simit ya da ekmek gibi karbonhidratlardan uzak olmalıdır. Kahvaltı geç yapılacağından öğle öğününün atlanması mümkün olurken, arada meyve tabağı ya da çiğ fındık, badem gibi kuruyemişlerle ara öğün tüketilebilmektedir. Gün içerisinde en az 2-5 – 3 litre su tüketilmesi ve akşam yemeğinde salata, sebze ızgara gibi besinler tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bu sayede herhangi bir sağlık sorununun önüne geçilerek sağlıklı bir şekilde beslenilebilmektedir.
Hemen Online Diyete Başla!
Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için verilen tüm danışmanlık hizmetlerden online olarak da yararlanabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, okul temposu, İstanbul dışında yaşamanız ya da zaman kısıtlılığı gibi nedenlerle danışmanlık merkezinize gelemiyorum diyorsanız online danışmanlık hizmeti sizin için oldukça idealdir.