Ana Sayfa Blog Sayfa 42

Blog

Şeker hastaları (diyabet hastaları) ne yiyip ne içtiklerinin karbonhidrat değerlerine, içeriğine çok dikkat etmelidir. Çünkü basit karbonhidratlar olarak adlandırılan, şeker (glukoz, früktoz) içerikli gıdalar kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesine yol açmakta ve kişiler bu durumdan olumsuz etkilenmektedir.Şeker hastalarının kan...
Zerdeçalın en güçlü etken maddesi olan kurkumin anti-inflamatuar ve antioksidan etkiye sahiptir. Aynı zamanda zerdeçal güçlü bir alkalidir. Tüm bu özellikleri ile osteoartrit, romatoid artrit, Alzheimer gibi hastalıkların tedavisinde, sindirim sistemi problemlerinde, karaciğer hastalıklarında ve kanser tedavisinde olumlu etkileri...
Kombucha, maya ve bakterilerin simbiyotik ilişkisiyle oluşan kombucha mantarının ( çay mantarı, scoby ) şeker ve çay ile fermantasyonuyla üretilen, hafif tatlı, gazlı ve asidik özellikte bir içecektir. Fermantasyon yeşil, siyah veya beyaz çay kullanılarak yapılabilmektedir Çinde ‘yaşam iksiri’...
Yüksek vitamin, mineral, antioksidan ve düşük kalori içeriğiyle çileğin faydaları saymakla bitmiyor. Sadece faydaları ile kalmayan hoş kokusu ve leziz tadı ile çilek, sevilen meyveler arasında iyi bir yere sahip. Yaz mevsiminin en çok ilgi gören meyvelerinden biri olup,...
Ülkemizde yetiştirilebilen ve birbirinden farklı çeşitleri bulunan kabak, mutfakların vazgeçilmez sebzelerinin başında gelmektedir. Birçok farklı yemeği yapılabilen, salatalarda kullanılabilen ya da kızartma olarak tüketilebilen bu sebze için kızartma yöntemiyle pişirmek uygun değildir Kabağın Faydaları Bağırsakların Çalışmasını Düzene Sokar Yapısında bol miktarda lif...
Mango Nelere İyi Gelir? Mango, özellikle Asya kıtasının başından sonuna kadar hem ruhsal hem de sağlık açısından önemli bir yere sahip. Filipinler, Hindistan ve Pakistan ülkelerinin ulusal meyvesi olarak anılıyor. C vitamini oranı ve antioksidan etki gösteren polifenoller, gallotanin, mangiferin...
Elmanın Faydaları Nelerdir? Elma insanların eski çağlardan beri tükettiği besinlerin başında gelmektedir. Yurdumuzun birçok bölgesinde yetişmesine rağmen, ülkemiz için anavatanı Amasya olarak kabul edilmektedir. Elmanın tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Eski zamanlarda Çinliler elmanın, ateş düşürme ve serinletme gibi birçok faydasının...
Birçok farklı türü bulunan biber, yemeklerde, salatalarda, dolmalık olarak, turşu olarak ve daha birçok farklı şekilde tüketilmektedir. Beta karoten içeren biber, ayrıca C, K, B1, B2 vitaminleri ve potasyum minerali de içermekte olup, iştah açıcı, mide kaslarını kuvvetlendirici, midedeki...
Karnabahar, turpgiller ailesinden bir sebzedir. İçerdiği A, C, B1 ve B2 vitaminlerinin yanı sıra, potasyum, kalsiyum, fosfor ve demir gibi minerallerle de vücuda birçok yarar sağlamaktadır. Son yıllarda beslenme alışkanlıklarının değişmesinin doğal bir sonucu olarak artan kolon kanseri ve...
ORAC (Oxygen radical absorbance capacity), vücudumuzda bulunan serbest radikaller olarak adlandırılan ve başta kanser olmak üzere birçok hastalığa yol açan maddelerin, besinler tarafından emilebilme değerini belirten bir ölçektir. Aslında antioksidan değerinin bir göstergesidir. ORAC değeri yüksek olan besinler daha...
Görüşmeyi Başlat
1
💬 Online randevunuzu hemen oluşturun!
Aklınıza takılan bir şey mi var? Buradayız. Merak ettiklerinizi sorabilir ve online randevunuzu oluşturabilirsiniz.